pikkuruista

pikkuruista

perjantai 3. tammikuuta 2014

Maalailua

Uusi aarteeni ja mielihyväprojektini: Margarita-nukkekoti! <3


 Kodin tilasin Riimikolta tehdaspakkauksessa eli kasaamattomana ja osissa se on edelleen, kuvat kootusta talosta ovat täältä.

 
Ensimmäinen tehtävä oli päästä eroon lempeän vaaleankeltaisesta väristä, joka ei tuntunut ollenkaan omalta. 


Ovet ja ikkunat ovat valmiiksi liimattuina paikoilleen, enkä uskaltanut alkaa testaamaan liiman pitävyyttä ja pleksien kestävyyttä, joten vain suojasin ne maalarinteipillä. Etuseinän kulmista otin "kampalistat" kokonaan pois ja teen balsasta suorat tilalle. Seinät ovat MDF-levyä, mikä toi oman haasteensa maalaamiseen; sileään pintaan maali tarttuu melko huonosti. Tartuntapohjamaalipurkin jämä osoittautui kivettyneeksi, joten hioin pintoja vähän hiekkapaperilla ja maalasin suoraan Maston-merkkisellä vesiohenteisella (mutta ohentamattomalla) hopeanharmaalla maalilla. Kerran, toisen, kolmannen...


...ja neljännen kerran, minkä jälkeen pinnat olivat valmiit. Viimeisen maalikerroksen lisäsin sienellä töpöttämällä, koska pensselistä jäi ikävät raidat. Maalarinteippien poiston jälkeen ikkunoiden ja ovien reunat vaativat vielä pientä viimeistelyä pikkupensselillä.

 Kerrosten väliset portaikot ja porraskaiteet maalasin kahteen kertaan Helmi-kalustemaalilla.


Viininpunainen katto ei sekään tuntunut sopivan väriseltä, joten maalikauppaan taas. Otin kokeiluun Clas Ohlsonilta Liquitex Basics-akryylimaalia, ja vau mikä maali!!


Tarttuu kuin terva ja peittää hiomattoman MDF-pinnankin kertamaalauksella pikimustaksi. Kattoa olisi saanut olla enemmänkin kuin kattoikkunoiden ja etulappeen verran, tätä oli ilo maalata! =) Maalin kuivumista odotellessa tein muuta pientä, mm. nojatuolin siskolta saadun Boultonin nukkekotikirjan ohjeen mukaan.


 Kangas on vuosia sitten ostettua tildakangasta ja tuli käyttöön ensimmäistä kertaa.
 Puuvalmiina ostetun keinutuolin maalasin ja vähän pahoinpitelin hiekkapaperilla. Päälliskangas on toisen siskon kangasjämistä tehty.
Joululoma lähenee loppuaan ja tavoitteena on saada talo edes osittain kasattua ennen sitä. Lattiatalkoisiin siis!

5 kommenttia:

 1. Näyttääpä tosi hyvältä! Tuossa sulle on taas projektia joka lomalle.. :) Ja kyllä kannatti maalata omien värimieltymysten mukaiseksi, ei se keltanen minustakaan kovin nätiltä näyttäny. :)

  VastaaPoista
 2. Aih ja oih, tuo harmaa talo mustalla katolla ja noin komeilla ikkunan- ja ovenpielillä kelpais mullekin, ihan 1:1 koossa! Sitruunankeltaisena se ei näyttäny ollenkaan noin hyvälle.

  Biltemalla(kohan se oli) myydään spray-muodossa sinkkimaalia, mulla olis hirvee into kokeilla sitä johonkin, pitäis vaan keksiä ensiksi, minkä muuttais sinkkiseksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jos hommaat sitä niin mä tuun osille pikkuesineineni! =P =P

   Poista
 3. Ja tuo halkeilevan näkönen lankkulttia noissa kiikkustuolikuvissa, mää en kestä!! Kunpa saisin senkin ihan aikuisten oikeesti -koossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. harmi kyllä sitä on vain yks A4 arkki, eikä se taida riittää kuin ehkä vinttikerrokseen yhteen pieneen huoneeseen. En enää muista, mistä oon sen joskus hommannu, että vois hankkia lisää.. Siispä se on vain kuvaustaustana toistaiseksi. =)

   Poista