pikkuruista

pikkuruista

torstai 16. tammikuuta 2014

Lämpimien varpaiden puolesta

Parina iltana olen muuraillut olohuoneeseen takkaa.

Mallin päätettyäni muotoilin sen balsasta ja päällystin kiiltävällä laatta-arkilla. Saumoihin vetelin paksua akryylimaalia "laastiksi", joka peitti pienet mustat viivat saumakohdista.

 Tulisijan pohjan tein myös balsasta, maalasin mustaksi ja toin pienestä reiästä läpi "värisevän" ledin, jonka purin patterilla toimivasta led-tuikkukynttilästä. Idean led-kynttilöiden käytöstä poimin täältä. Halusin takkatulen syttyvän samalla kuin talon valaistuksen, joten en laittanut kynttilää takkaan sellaisenaan, vaikka se olisi hyvin mahtunutkin tulisijan alle.

 Ledin alla olevan lätkän (jonka nimeä en todellakaan tiedä, mutta jonka arvelen liittyvän ledin välketoimintoon?) teippasin tulisijan pohjan alle, ja johtopätkien jatkoksi juotin johdinta sen verran, että se yltää talon ulkopuolella olevaan virtalähteeseen.


Takan tausta ei ole kovinkaan kaunis. =P Tulitikkurasiat liimasin kulmiin heti aluksi pitämään rakennelmaa oikeassa kulmassa. Tulisijan seinä- ja kattopalat päällystin netistä tulostetulla tiilipaperilla.


Ensimmäinen takkatulikokeilu - jee, se toimii! =) Tässä johto tulee vielä rumasti takan ja seinän välistä; johtoa varten täytyi porata olohuoneen alanurkkaan reikä.

 Välillä näpertelin pienempää rekvisiittaa takan ympärille. Balsaisten puunkantotelineen ja pikkujakkaran kanssa kävi vanhanaikaisesti, kun maalin kuivuttua mallasin niitä takan viereen. Mittakaavavirhe - ihan liian pieniä! =) Sen siitä saa, kun ei malta mittailla.
Uusi yritys ja samat suurempana...

Johan alkoi passata! Koivuklapit ovat nekin balsaa. Takkaan aseteltavia klapeja käräytin vähän tulitikulla hiiltyneiksi.



Takkasetin vääntelin ohuesta rautalangasta ja maalasin mustaksi.  Ompelukori löytyi vanhoista jemmoista.


Minna Immosen herkän lintutaulun ostin facebookin nukkekotikirppikseltä.


Tuossakin talossa on nyt siis ainakin yksi nurkka lämmin, eikä haittaa pakkaset enää! Kuvassa tuli ei ehkä kovin aidolta näytä, mutta livenä hämärässä nukkekodissa loimutessaan se näyttää ihastuttavan oikealta. <3

6 kommenttia:

 1. Upea takka tykötarpeineen. Ei todellakaan kenenkään varpaiden tarvi nyt palella.

  VastaaPoista
 2. Voi että mahtava, pitäähän talossa takka olla! Luukuilla se olisi vielä tehokkaampi lämmittäjä. :D

  Katoin tuon puuhellavideon linkin takaa, on kyllä tosi hyvän näköinen se tulen loimotus!

  VastaaPoista
 3. Täytynee hankkia makkaraa kun on tuo uuni ja tulet.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on upea takka ja tykötarpeet!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea tosiaan! Ja tuo puunkantoteline kans, iiih! :)

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt kivoja juttuja. Tuo takkakin kaikessa yksinkertaisuudessa hieno!

  VastaaPoista