pikkuruista

pikkuruista

lauantai 21. helmikuuta 2015

Lisää rosoa!

Roomboxin pintojen valmistuttua alkoi kalusteiden rakentelu.


Pöydän tuunasin valkoisesta peilipöydästä: krakleerauslakan päälle harmaata, ja neljä kultaista nuppia vaihtui kahteen hopeiseen. Avautuvan pöytälevyn liimasin nyt kiinni ja irrotin sen alta peilin hyödynnettäväksi toisaalle.


Jemmasta löytyi puuvalmis käsittelemätön tuoli.


Siitä tuli kerralla hempeämpi. Alla ruskea akryylimaali, välissä krakleerauslakka ja päällä vaaleanpunainen akryylimaali ja decal-siirtokuvaruusu.


Laatikon kokosin balsatikuista, joita kertyy kaikenlaisen rakentelun yhteydessä läjäpäin. Lakan kanssa en näin pienen esineen kohdalla viitsinyt värkätä, vaan sudin harmaan päälle valkoista suoraan.


Edellisen postauksen inspiraatiokuvissa oli mintunvihreä seinähylly, jonka tyylisen halusin boksiin ehdottomasti. Rakentelin rungon balsasta ja pohjamaalasin valkoiseksi.


Jälleen kerros krakleerauslakkaa ja päälle mintunvihreää. Pintamaali alkaa lohkeilla heti maalaamisen jälkeen.

 
Koukut taittelin pehmeästä ruosteisesta rautalangasta, jota purin joskus vanhasta korusta talteen. Feikkilaatikoiden nupit ovat myös jostain korusta riivittyjä pieniä helmiä, joiden hopean kiiltoa himmensin metallimaalilla mattaiseksi.


Yläreunaan vielä pala pitsiä, ja hylly oli valmis nostettavaksi seinälle.

Nämä herkät kuviot ovat kirkkaalla decal-paperilla tuotettuja. Kuva jää himmeämmäksi, mutta varsinkin mukeihin kirkas sopii valkoista paremmin, koska siirtokuvan reuna on niin ohut, ettei se jää juuri näkyviin.

Tässä vierekkäin kumpaakin vesisiirtopaperia: lautasissa valkoista, mukeissa kirkasta.
Kalusteiden näpertelyn lomassa on valmistunut liimojen ja maalien kuivuessa erilaisia paperlaatikoita ja rasioita, jotka löytänevät paikkansa myöhemmin samasta roomboxista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti