pikkuruista

pikkuruista

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vinttihuoneesta viihtyisä


Sekalaisena värien ja huonekalujen kakofoniana toiminut nukkekodin vinttihuone koki tänään uuden syntymän.Tässä siis lopputulos; postaus on mukavampi aloittaa kauniilla kuvalla kuin epämääräisellä lähtötilanteella. <3

 Ensimmäisenä raivasin huoneesta kaiken ylimääräisen pois: ruskea kirjoituspöytä, valkoinen kaappikello ja peilipöytä sekä violetin kirjava nojatuoli saivat kaikki potkut. Tuitun kanssa raahasimme ne kolme kerrosta alas päin ahtaissa rappusissa tuskaillen ja varpaitamme varoen.

 Ruskea nahkanojatuoli, jonka uudelleen tuunaamisesta olen tähän saakka pidättäytynyt, sai lopulta sittenkin vaihtaa ulkoasuaan. Talon sisustus on kauttaaltaan niin vaalea, että tällaisenaan tuoli oli sinne aivan liian synkkä, vaikka siitä ruskeana pidinkin paljon.

 Siitä tuli vanha harmaa vaaleilla pehmusteilla, ja tällaisena se istui vinttihuoneen väritykseen heti paremmin. Pehmusteet jäivät aiempaa nahkaverhoilua litteämmiksi ja taidan vaihtaa ne takaisin nahkaisiksi, kun joskus saan käsiini valkoista nahkaa.

 Aloin muokkaamaan vinttihuoneesta oleskelutilaa, joka voisi toimia myös vierashuoneena. Samassa kerroksessa on talon sauna, joten tässä huoneessa voisi myös saunan jälkeen nauttia olostaan ja kuunnella kesäiltaisin avoimen ikkunan takana lurittelevaa punarintaa (kipeä kesäikävä!!).

Balsasta ja vahvasta pahvista tein vuoteen rungon. Isoihin laatikoihin saa petivaatteet hyvään talteen! Sopivaa kangasta ei varastoista löytynyt, joten piirsin valkoiselle puuvillakankaalle raidat mustalla ja harmaalla puuvärikynällä.


Pehmusteen taitoin valkoisesta huopakankaasta. Matto on peffani alla palvelevan sohvan näytekangaspala.

 Vuode toimii tässä tilassa enimmäkseen sohvana, joten selkänojaksi valikoitui kokoelma aiemmin tekemiäni tyynyjä sekä siskon virkkaama pyöreä isoäidin tyyny. Seinältä löysi paikkansa aiemmin hankkimani ja harmaaksi maalaamani hyllynaulakko.

 Kynttilän jalka on metallisista korun osista kyhätty, kynttilänä pumpulipuikon pätkä, talina maali ja sydänlankana ompelulanka. Suloinen peltitaulu on Taru Lahtisen käsialaa ja fb:n nukkekotikirppiksen kautta hankittu. Samasta lähteestä löytyi tänään myös ihana virkattu päiväpeitto, jonka jo sieluni silmin näen vuoteen päällä...Vuoteen jalkopäähän seinälle rakensin balsasta yksinkertaisen kirjahyllyn.

 Siellä on lukemista kaikenikäisille.

 Viulistit älköön närkästykö tästä hienoa soitinta kaltoin kohtelevasta kuvasta; tämä viulu on jo kaikki sävelensä viserrellyt ja viettää nyt eläkepäiviään sievänä koristeena.


 Tämäkin peltitaulu on Tarun käsialaa.


 Vastakkaisella seinustalla seinätilaa on portaiden ja WC:n oven vuoksi niin vähän, että sinne mahtuu vain tämä pikkulipasto ja lattialla olevat kannu ja orkidea.


Tässä vielä koko sekalainen vinttihuone ennen mylläkkää...

...ja sen jälkeen.

4 kommenttia:

  1. Aivan super söpöä! TYKKÄÄN!

    VastaaPoista
  2. Pidin enemmän tuolista ruskeana��

    VastaaPoista
  3. Mutta huoneesta tuli niin viehättävä rauhallisen tuokion tyyssija.. olisipa sitä punarinnan liverrystä siinä saunan jälkeen soma ihastella!! =)

    VastaaPoista