pikkuruista

pikkuruista

lauantai 17. tammikuuta 2015

Pullan tuoksua
 Tuitun kanssa täällä mussutetaan tuoreita korvapuusteja maidon kanssa. Omnom!

 Taikinan vaivasin Fimo-massasta (valkoista + vähän keltaista ja ruskeaa sekaan) ja kaulin siitä taikinalevyn. Pasteelliliiduista raaputtelin sokeria ja kanelia päälle.

 Taikina rullalle ja terävällä askarteluveitsellä puusteiksi.

 Näitä pullia paistettiin 130 asteessa parikymmentä minuuttia, mutta kypsän ruskea väri tuli pintaan vasta akryylimaalipensselistä. Kananmunavoitelun kiilloksi vielä lakkaa päälle.

 Viimeiseksi pieni liimasipaisu ja raesokeriksi steviajauhetta.

 Ja kahville!

 
 Nopeasti alkoi pullavuori vajeta.

 Ei se makeannälkä pelkällä pullalla parane, joten kulho tuhtia suklaakiisseliä menee vielä! Raaka-aineina kaakao ja maissitärkkelysjauhe uunissa jähmettyvä geelimäinen Fimo ja pastelliliitujauhe, sulavana kermavaahtona akryylimaali.

5 kommenttia:

 1. On nää niin aidon näköisiä. Melkein tuoksuu nisu ruudun läpi :D Mulla on nukkekoti paloina odottamassa kasaamista. Sisätyöt on tehty,pinnat siis. Listoitusta ja väliovia ja portaita ja kaiteita sais duunata. Pitkän tauon jälkeen on jo innostus herännyt ja minisilmä huomaa kaikkea käyttökelpoista taas ja pelastaa roskakoriin joutumiselta kaikkea tarpeellista.. Nämä sun kuvat inspiroivat ja uskon,että munkin harrastus pian saa jatkoa. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, täysi tohina päälle vain talon kanssa! Tuo kasaamisvaihe on aika ihana, kun alkaa hiljalleen huoneiden ilme hahmottua. Itselläni on siinä kohtaa huonoin maltti, kun etsii huoneisiin tapetteja - ainakin yksi huone tulee tapetoitua jollain sellaisella, joka myöhemmin naurattaa, että onpa ollut kiire kasaamaan... =D

   Poista
 2. Todella herkullisen näköisiä korvapuusteja, melkein tunnen kanelin tuoksun nenässäni. Koko kattaus on hieno, samoin suklaakiisseli.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköisiä minejä!

  VastaaPoista
 4. Nam :) Mahtavan näköinen kattaus!

  VastaaPoista