pikkuruista

pikkuruista

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Saunaan!


 

Nukkekodin asumisviihtyvyys nousi kerralla monta pykälää, kun yläkerran sauna vihdoin valmistui.


Lähtötilanne oli tämä kylpyhuoneen nurkasta lohkaistu pieni tila, johon arkkitehti on kaavaillut väliseinällä erotettavaksi saunan ja suihkun. 


Ensin seinäpanelit. Ne ovat 1 mm balsasiivuja, päällä kerros vernissaa.


Seuraavaksi valmistuivat lauteet. Niissä käytin vaihdellen 1,5 - 4 mm:n balsaa.


Jalkatuki pitää tietysti olla väsyneiden koipien lepuuttamiseen. Se on vinolauta, jota ei tilan ahtauden vuoksi saanut kunnolla kuvattua kömpelöllä objektiivilla.


Mittaluokkana on 1:12. 

 

Kiuas oli melkoisen räpeltämisen takana. Runko on balsaa, jonka päällystin mattamustalla liitutaulutarra-arkilla. Luukut ovat metallinhohtoista paperia ja kivet hiekoitussepelistä valkattuja. Luukun nuppi on taivutettu nuppineulan pätkä.

 
Luukkuja en tehnyt avattaviksi. Tulipesään asettelin muovikalvon taakse seuraavaa saunomiskertaa varten puut ja sytykepaperit valmiiksi. Pohtikoot sitten sytyttäjä aikanaan, miten saa tulen vietyä pesään polttamatta koko tulenarkaa kiuasta, saunaa ja taloa siinä ympärillä.


Kiukaan taakse tulostin netistä kivikuvan. Väri muuttuu aina tulostaessa jostain syystä harmaasta punertavaksi. Ärsyttävä tosiasia, jonka kanssa nyt vain täytyy oppia elämään.


Viimeistelyä vailla. Lämpömittari vielä puuttuu, ja valo, jota varten jätin väliseinän ylänurkkaan johdoille läpiviennin.


Samalla esittäytyy talon uusi asukas. Hän on vielä kalju ja vaatteeton, mutta sauna-asu kelpaa ensiesittäytymiseen ihan hyvin! Nukke on 14-nivelinen Heidi Ott -nukke ja olen vallan tykästynyt siihen! <3

3 kommenttia:

 1. Hieno sauna ja kivasti tehty kiuas. Kyllä nukkekodissakin pitää sauna olla :)

  VastaaPoista
 2. Heti eka kuvasta katoinki, että tainnu uus asukas muuttaa taloon kun ei ennen ole näkynyt.. :) Hieno sauna! <3

  VastaaPoista
 3. Soma, paleltavia kinttujani alkaa kotisauna jo kutsumaan kun näitä kuvia katselee.

  Kiuaskin on oikeaa merkkiä! Kotimaista laatutyötä.. ;)

  VastaaPoista