pikkuruista

pikkuruista

maanantai 18. maaliskuuta 2019

HellaTiilistä muurattua hellaa ei taloa hylätessä mukaansa saa, joten se rakentui autiotalon nurkkaan ensimmäisenä. (Valtaosa kuvista on jostain syystä häiritsevän huonolaatuisia, enkä tiedä, johtuuko se blogipohjasta, kamerasta, kuvaajasta, valosta vai käsittelystä, mutta parempien puuttuessa laitan ne silti, sorry!)

 Uunin pesäksi kaavailin pienen Tic Tac -pastillirasian, jonka kansi on uuninluukuksi sopivan kokoinen. Uunin runko tuli helpoiten pahvista.

 Isomman liesirinkulan leikkasin isosta foliovuoasta ja pienempi on epikutaanitestikupu. Taaempi pieni liesireikä jää avoimeksi, siitä on valurautarinkulat hävinneet.

 Lieden tasolle ja liesirenkaisiin lisäsin ruostutusmenetelmällä rosoa. Tiiliverhoilu tuli muurarin selkää säästäen paperista.


Uunin pesä paikalleen, yksityiskohdat ja maaliviimeistelyt vielä, ja valmista tuli.

 Valmiin lieden yläetureunaan liimasin rautalangan, jossa on ajan saatossa roikkunut kuivumassa yksi jos toinenkin riepu ja märkä villasukka.
Uunin pesään lisäsin muutaman puukalikan, jotka lainasin pystyyn kuolleelta kääpiöviikunalta ja nokesin tulitikun liekissä. 

 Uunin luukku reunoineen sai myös ruostutus- ja maalikäsittelyt. Luukun kahvan pyöritin rautalangasta.

 Reiän kohdalle liimasin tulipesän pohjaksi pahvia ja maalasin mustaksi. Taimmaisen liesilevyn valurautarinkuloista yksi on tippunut pesään, valtaosa kadonnut.

 Alakerran seinään täytyi tietysti piipun verran lisätä myös tiiltä.

 Kipinäsuoja seinällä on foliovuoasta, lattian suoja pahvia.


 Viimeisenä nokea, likaa ja ajan syöpymää vähän sinne tänne hellan ympärille.

1 kommentti:

  1. Upeaa työtä, niin aidon näköinen Autiotalo. Ällöä ja likaista ja silti se runo saa miettimään mikähän tarina tällä talolla on kerrottavanaan elämästä sisällään.

    VastaaPoista