pikkuruista

pikkuruista

lauantai 30. joulukuuta 2017

Astioita ja niiden sisältöjä



Kokeilin ensimmäistä kertaa metalliastioiden tekoa alumiinipaperista ja rakentelin siitä mm. irtopohjavuokia. Mukavasti työstettävä materiaali.


 Ohutta rautalankaa vähän lisäksi salpakohtiin.


Pinnat käsittelin akryylimaaleilla.


Samasta materiaalista väsäilin erilaisia veitsiä. Kahvat tein mustasta Fimo-massasta. 

 Porkkanoita ja perunoita oli aiemmista väsäilystä valmiina ja tein niistä muutaman leikkuulauta-asetelman. Lauta on balsasta, viiltelin pintaan aiempia leikkuujälkiä ja sudin laimealla maalivedellä, jolloin viillot tummuivat esiin.

 Peruna-/porkkanapussit taittelin mukavan ohuesta pakkauspaperista, jota tuli jonkin postipaketin täytteenä ja otin talteen.

  Porkkanoiden tuoreet leikkuupinnat käsittelin lakalla kiiltäviksi.

 
 Täytekakut, heikkouteni. Taas täytyi muutama tehdä.

 
 Pohja Fimo-massasta, samoin mansikkasiivut. (Ensimmäinen mansikkatankokokeilu meni pilalle, kun sekoitin translucent-effect-Fimoa liikaa sekaan ja uunissa väri muuttui liian haikalaksi.) Tarjoiluvadit tein korttipahvista ja jalustat korkkia olevista tulpista, jotka ovat jääneet yli pienistä miniatyyrilasipulloista. Kakkulautanen on töistä kerjättyä materiaalia; maalattu epikutaanitestikupu.

 
 Kermavaahtoon (Liquitex-akryylimaalia, joka on superhyvä paksu ja peittävä maali Clas Ohlsonilta!) lisäsin vähän keltaista kermaisemman värin saamiseksi ja lisäksi sekoitin joukkoon maissijauhoa, jotta rakenteen sai paksuksi. 

 Reunoihin väsäsin pursotukset pienellä pursotinkärjellä, jonka taittelin uunivuoan metallista. Vielä vähän paksumpaa olisi saanut kerma olla, että pursotinkuvio olisi jäänyt paremmin pintaan. Hedelmäkakun koristelut ovat myös Fimosta. Viinirypäleissä translucent-massa toimi hyvin ja rypäleistä tuli ihan uskottavasti läpikuultavia.


 Shabby chic -roomboksin tarjoiluun vaihtui mansikkaisempi kakku.

 Jo aiemmin tein siskon tytöille barbie-kokoisia eväitä, tässä kuvat niistäkin. Mukavaa vaihtelua mittakaavaan.

 Englannin lakritsit tein Fimosta.


 Jäätelöannoksia...

 ...ja välillä suolaista.

 Englannin lakuja jäi kakun koristeluista yli nukkekotiinkin.


4 kommenttia:

  1. Olipa paljon ihasteltavaa :) Hienoja töitä.

    VastaaPoista
  2. Näet tosi paljon "vaivaa" sen eteen että nuo näyttää oikeilta. Lopputulokset on upeita! Täällä katoaa berbienukeilta kohta vyötäröt, sen verran paljon ovat herkutelleet noilla tädin nameilla. :D

    VastaaPoista