pikkuruista

pikkuruista

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Noitamökkiin seinät

Etsiskelin noitamökin raameiksi lasikannellista kynttilälaatikkoa, mutta tämän ruosteisen lyhdyn bongattuani tuli suunnitelmaan muutos.

Pohja on mitoiltaan 19x19 cm ja korkeutta lasiseinillä 25 cm.

.
Heräsi visio mökkirähjästä, tulisijasta nurkassa ja monista avohyllyistä korkeilla seinillä.

Aloitin päätyseinästä. Leikkasin lasiseinän kokoisen palan pahvista ja päällystin ohuella balsalla. Kaikkien seinien päällystäminen suoraan lasin päälle ei olisi onnistunut, koska seinät eivät olisi mahtuneet enää takaisin paikoilleen pariakaan milliä paksumpina.
Vasemmalle nurkkaan muurataan tulisija, joten tulisijan kohdalle kulmiin tulostin Pinterestistä rapistuneet betoniseinät. Muutoin takaseinä on vanhaa harmaata lautaa. Viillot vetelin mattopuukolla suoraan balsaan ja päälle tuli kerros harmaata mattaa kalkkimaalia.

Väliin poikkiviiltoja laudanvaihtoihin, ja akryylimaaliin dipatulla coctailtikulla naulat päihin. Lautapintaa käsittelin kuluneeksi pastelliliituun pyyhkäistyllä sormella hieroen ja kuivalla akryylimaalipensselillä hipsien.

Avohyllyt ja työpöydän veistelin 2 mm jämäkästä balsasta. Valaistuksessa kokeilin nyt led-valonauhaa, siis ohutta taipuisaa metallilankaa, jossa pienet diodit ovat sellasenaan matkan varrella tasaisin välein. Vanha kolviparka ei enää tinaa jaksa sulattaa, ja tällä taktiikalla ei sen kummempia sähkötöitä tarvitse.

Valot jakautuivat nyt minne sattuivat osumaan, pääasia, että tuovat hyllyjen myrkkypurkkeja paremmin esiin. Metallilangan mutkakohtiin naputtelin rautalangasta taitetut pienet U-naulat kiinnikkeiksi.

Ensin meinasin jättää avohyllyt puupintaisiksi, mutta muutin mieleni ja maalasin nekin vielä kalkkimaalilla. Maalasin myös alumiinin väriset langat, ja niistä tulikin heti enempi sähköjohtojen näköiset. Myös diodit kuorrutin maalilla, jolloin valosta tuli vähän himmeämmät ja pehmeämmät.

Vähän rouheat ja viimeistelemättömät ovat noitamökin sähköt.  Millä lie maahisilla sekin työ teetetty.

Tulisijan kulmaan jätin takan valolle läpiviennin. Hormia kohti nousevan noen hieroin mustasta liidusta.

Vasemmalle seinustalle sama kuvio pienin muokkauksin. Pohjaksi vaihtui tässäkin pahvi+balsa. Kulmaan betoniseinä, viereen lautaa. Mitään syvempiä kaappirakenteita tilaan ei mahdu, joten avohyllyjen lisäksi päädyin koukkuihin. Tangot taittelin rautalangasta ja koukut ovat jotain pikkuruisia korun osia, jotka sai pihdeillä kätevästi puristettua rautalangan ympärille.

Ne saivat vielä pikaruostutuksen ruskealla akryylimaalilla.

Rautalankakoukkuja ja pikkuruisia ruuveja (minisaranoista ylijääneitä) vielä seuraksi.

Bonuskuva, koska kevätaurinko ♡

 
 Ja vielä oikean puoleinen seinä. Tämän pinnoitin suoraan lasiseinän päälle, niin sain hyödynnettyä lasin ikkunaksi. Ikkunan alapuolelle tulostin tiiliseinän. Muutoin maalasin lasin ensin kalkkimaalilla harmaaksi, väliin krakleerauslakka ja sen kuivuttua pintaan vielä valkoinen akryylimaali. Valkoinen maali lohkeili hienosti vanhan rapistuvan seinän näköiseksi.

Viimeistelin vielä akryylimaalisammalilla ja kosteusvauriomerkeillä.

Ikkunaan mallailin risaa verhoa, mutta taidan virkata tähän vielä itse raaskumman.

1 kommentti:

  1. Todella aidonnäköisiä yksityiskohtia! Harmittaa, kun itselläni on tuo 2 mm balsa loppunut enkä tiedä, mistä sitä saisi lisää.

    VastaaPoista