pikkuruista

pikkuruista

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lonkeroita

Keittiö on ajautunut jälleen sellaiseen kaaokseen, että sille on yleensä vain yksi syy: uusi roobox-idea. Niin nytkin. Fimo-massa sekä massana että geelinä on pitänyt lonkeroissaan jo muutamana iltana.


Miksikähän en jo ennemmin sitä tehnyt? Noidan maja jos joku on se paikka, missä mielikuvitukselle ei ole minkäänlaisia häiritseviä rajoja ja missä saa oikein mässäillä rosolla, rähjällä ja epäsiisteydellä. Ja kaikella ällöllä. Nyt riitti söpöily vähäksi aikaa!

Mustekalan lonkeroita varmasti tarvitaan noitakeittiöön.  

 
Lonkeroiden väri piti ensin luntata netistä. Sopiva yhdistelmä punaista ja ruskeaa Fimoa leipoutui tasaiseksi massaksi ja kapeneviksi pötköiksi. 

Sitten pötkön taputtelu vähän litteämmäksi, ja valkoisesta Fimosta pyöreät nokareet imukuppien aiheiksi.


Nokareihin sai lyijytäytekynän ohuella kärjellä painettua sopivan kokoiset imukupit.

Sitten lonkero kerrallaan koriin. Vihreä ostoskori sattui löytymään jemmasta, kun kaivelin sopivaa astiaa lonkeroille - sellaista, etteivät jäisi liikaa piiloon. Tämä sopi tarkoitukseen hyvin, vaikka koria joskus ostaessani olen visioinut vanhasta kaupasta.

Lonkerot jähmettyivät sijoilleen uunin kuumuudessa, ja jäähdyttyään ne saivat päälleen liman (kiiltävän lakan). Koria käsittelin myöhemmin vielä ruosteiseksi akryylimaalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti