pikkuruista

pikkuruista

lauantai 12. tammikuuta 2019

Vihdoinkin saunaan

Nukkekodin saunan valmistuminen on ollut vaiheessa jo useamman vuoden ajan.

Tähän vaiheeseen asti pääsin, mutta tästä eteenpäin pähkäilyä aiheutti saunan sijainti kylppärin takana, eli mitään umpiseinää väliin ei voisi tehdä.

 Nyt sain aikaiseksi nikkaroida tuon puuttuvan väliseinän. Ensin kokosin saunan ledin ympärille puusälekehikon valaisimeksi.

Mittailin kehikon balsasta ja liimasin lasiksi ohuen muovikalvon. Oven karmit on liimattu edelleen tähän muoviin, eli koko seinä ovineen on irtonainen blokki. Seinä pysyy paikoillaan ilman liimakiinnityksiä, eli saunan puolta pääsee muokkaamaan, kun nostaa väliseinän pois.
Oven nuppeina on miniatyyrilasipullon korkkisista korkeista lyhennetyt nupit.Suihkun letku on ohutta kirkasta sähköjohtoa. Se on sopivasti vähän taipuisaa, että pysyy edes vähän halutussa muodossaan. Suutinosa on Fimo-massaa.

Hanarakennelma on ties mistä sälästä koottu. Siinä on ainakin pienestä silmälasiruuvimeisselistä irrotettu varsi, paksua rautalankaa, metallihelmiä ja korun osia.

 
 Saunan oven alla on tyhjä rako (tästä leikkasin vain muovikalvon viimeisimpänä pois). 
Saunan valmistuttua nukkekoti on muuten nyt ensimmäistä kertaa ikinä "valmis"!

Samalla täydensin saunanrakentajien kahvipöytää appelsiinimehulla, kun lasikannu on ollut tähän asti tylsästi tyhjillään. Se on itsestään kovettuvaa akryyli-keinovettä, johon hioin liidusta väriä. 


1 kommentti:

  1. Ei voi muuta kuin ihailla kättesi jälkeä! Upeaa mineilyä 😊

    VastaaPoista