pikkuruista

pikkuruista

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kesäpihan rakentelua

Ulkohuussin ympärille suunnittelemani pala kesämökin pihaa on kuukausien ajan ollut hitaassa suunnitteluvaiheessa. Sisustusliikkeestä löysin syksyllä sen pohjaksi n. 30x30x25 cm kokoisen pienoispuutarhalaatikon, ja sen jälkeen olen hiljalleen keräillyt pihantekotarvikkeita pala kerrallaan. Tämä on ensimmäinen ulkotilaminiatyyrini, joten mitään materiaaleja ei ollut valmiiksi jemmassa. Nyt pääsin viimein aloittamaan työvaiheen!

 Pienoispuutarhan pohjaa täytyi ensin vähän korottaa, koska maisema olisi jäänyt muuten vähän liian syvälle boksiin. Tähän rooliin asettui kenkälaatikon kannesta taiteltu pahvi.

 Oasis-kukkasienestä veistin maastoon muutaman mättään. Samalla mallasin paikoilleen huussiin johtavaa kivilaattapolkua, jonka tein Fimo Effect Granitista jo kuukausia aiemmin.

 Maaston pohjan vuorasin miniatyyrinurmella. Nurmi on pienoisrautatieharrastajien maisemointimateriaalia, jota löytyi rullana askarteluliikkeestä.

Kivilaattapolun sai istutettua nurmen sekaan näppärästi kastelemalla ruohomattoa pensselillä laattojen kohdalta, jolloin ruoho kastuessaan pehmeni ja sen sai kaavittua pohjapaperista irti. Suoraan nurmen päälle liimattuina laatat olisivat jääneet selvästi liian koholle. Mättäät ovat sammaleisista styrox-sisustuskivistä lohkottuja.

 Sitten vähän irtokiviä, ruohomättäitä ja muovikasveja.


 Ruohomättäät ovat myös pienoisrautatieharrastajien materiaalivalikoimasta bongattuja. Niitä löytyi eBaysta näppärinä liuskoina, joissa oli kolmen kokoisia mättäitä valmiilla liimapohjalla.


Laattojen väleissä kasvaa sitkeitä mättäitä, juuri sellaisia, joihin laattapolkua paljasjaloin juostessa törmää varpaillaan ja saa kesänaarmuja polviin.

Pihasta halusin melko huolittelemattoman, enempi metsän laitaa kuin puutarhaa kuvaavan. Vähän ovat silti mökkiläisetkin täällä istutuksia tehneet.


Tämä metallirengas on prahalaisesta vanhan tavaran liikkeestä löytynyt piparkakkumuotti, jonka kulunutta pintaa vanhensin vielä ruostutusaineella. 

1 kommentti:

  1. Aah, arvasin että täältä löytyy lisää kuvia! <3 Tuo ruostutusaine vois toimia aika kivasti moniin oikean kokoisiinkin juttuihin.

    VastaaPoista